Stjernebrød med chokolade og hasselnød

Prøv denne nødde chokolade stjerne med den helt rigtige balance mellem saftigt brød og cremet chokolade

Ca 10 portioner

Gærdej med kardemomme

2 ½ dl mælk

25 g gær

80 g sukker

2 tsk. kardemomme

¼ tsk. fint salt

1 æg str. M/L

450 g hvedemel

100 g smeltet smør

 

Cremet chokoladefyld

100 g blødt smør

ca. 150 g Dr. Oetker Mousse au Chocolat

100 g mørk chokolade

 

Pynt

1 æg til pensling

50 g hakkede mandler

Gærdej med kardemomme

Lun mælken til den fingervarm, enten i en mikroovn eller i en kasserolle. Rør gæren ud i den lune mælk.
Hæld mælken i en skål, brug gerne skålen til en røremaskine. Tilsæt sukker, kardemomme, salt og æg og rør det sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt massen til en smidig dej. Tilsæt det smeltede smør og ælt herefter dejen i 10 minutter, dette kan med fordel gøres i en røremaskine eller med en håndmixer med dejkroge. Kom et  fugtigt viskestykke over dejen, og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse,  ca. 45 minutter.

 

Cremet chokoladefyld

Pisk det stuetempererede smør i et par minutter med en håndmixer eller i en røremaskine. Tilsæt ca. 150 g Mousse au chocolat til smørret og pisk til det er godt blandet sammen.
Riv chokoladen groft på et rivejern.

 

Samling

Del gærdejen i fire lige store stykker. Tag et af ​​stykkerne, og rul den ud til en cirkel på ca. 30 cm i diameter. Kom den over på en bageplade med bagepapir. Smør en tredjedel af chokoladefyldet på og drys med 1/3 af den revet chokolade. Rul også det næste stykke dej til en cirkel på ø 30 cm og placer den ovenpå laget med fyld. Smør som før dejen med 1/3 chokoladefyld og chokoladestykker. Gentag med det resterende dej og fyld og slut af med at lægge en dejcirkel på toppen. Placer et glas eller en rund udstiksform i midten af dejen, den skal dog ikke udstikkes! Brug herefter en skarp kniv til at skære i alt 16 lige store snit fra yderkanten af glasset og ud til kanten af cirklen. De 16 stykker skal nu snos to gange om sig selv hver. Sno det første stykke mod venstre, og det næste mod højre. Fortsæt sådan indtil alle stykkerne er snoet. Klem enderne sammen, to og to, så det danner formen på en stjerne.
 
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
 
Lad chokoladestjernen hæve et lunt sted under et rent og fugtigt viskestykke i ca. 30 minutter. Pensl stjernen med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler. Bag nøddestjernen i ca. 15 minutter midt i ovnen og lad den herefter køle af. Dekorer evt den afkølede nøddestjerne med glasur og krymmel. 

 

Tips

  • Du kan erstatte de hakkede mandler med hasselnøddeflager eller andre nødder, afhængig af hvilken nøddesmag du vil have i kagen.
  • Som al gærdej smager kagen bedst dagen den er bagt, men hvis du venter med at pynte kagen med glasur og krymmel, kan du gemme den til dagen efter. Lun den kort tid inden servering, så smager den næsten som nybagt.