Julehjerte

Sødt julehjerte til receptioner eller til kaffebordet i december. Se andre juleopskrifter nederst på denne side.

Til 15 portioner

25 g gær

2 ½ dl lun mælk

2 æg

1 æggeblomme

75 g sukker

1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

1 knsp. salt

ca. 600 g hvedemel

175 g smør

 

75 g smør

75 g sukker

50 g hakkede mandler

1 pakke sukat

1 pakke appelsin

200 g revet ren rå marcipan

Æggehvide til pensling

50 g mandelflager

2 spsk. perlesukker

  1. Rør gær ud i lun mælk, og lad det hvile 5 min. Pisk æg og æggeblommer i gæren. Tilsæt sukker, vaniljesukker, salt og 2/3 af hvedemelet. Smuldr smørret i dejen, og ælt dejen godt igennem med resten af melet. Dejen skal være blød, men ikke klistret. Lad dejen hæve lunt i ca. 1 time.

  2. Ælt dejen let igennem, og tril den til en lang pølse på ca. 80 cm. Rul pølsen flad til ca. 1,5 cm. Rør smør og sukker blødt, og fordel remoncen på dejen. Drys med mandel, sukat og appelsin, og fold siderne ind over fyldet.

  3. Læg den lange stang på en bageplade, og form den som et hjerte. Lad hjertet hæve lunt i ca. 45 min.

  4. Pensl med æggehvide, og drys med mandelflager samt perlesukker. Bag hjertet ved 200° C i ca. 20 min.

Andre inspirerende opskrifter