Dr. Oetkers salg til professionelle køkkener
Dr. Oetker Professional har i dag et bredt sortiment på omkring 40 produkter inden for kategorierne bagning, kager, dessert, pizza og supper. Produktsortimentet er en vifte af produkter, der er skræddersyet til storkøkkener. Derudover har vi udviklet og gennemtestet over 200 opskrifter til kokke i Danmark. Disse opskrifter er specielt udarbejdet af professionelle kokke til professionelle kokke, og portionsstørrelserne pr. opskrift ligger derfor på en stor mængde, typisk 10 portioner pr. opskrift.
Dr. Oetker Professional repræsenterer høj kvalitet og en professionel service fra produktion til færdig ret.
Virksomhedens historie
Dr. Oetker er en tysk, familieejet virksomhed, der siden 1893 har udviklet levnedsmidler med høj kvalitet, og betragtes som en af de førende virksomheder inden for levnedsmiddelindustrien i Tyskland. Dr. Oetker er en 4. generationsejet familievirksomhed, der har hovedsæde i Bielefeld i Tyskland og distribuerer til over 40 lande.
Virksomhedens grundlægger, Dr. August Oetker, var oprindeligt farmaceut og den første til at dosere bagepulver i små poser, der svarede til 500 g mel. Blandt bageentusiaster blev hans "opfindelse" anset som en reel nyskabelse, da den gjorde det meget lettere at få et perfekt bageresultat - hver gang.
Dr. Oetker-mærket blev et registreret varemærke i 1891, og i 1893 blev de første Dr. Oetker-produkter solgt. Dr. Oetker fik hurtigt ry for at levere nyskabende og innovative produkter af høj kvalitet. I første halvdel af det 20. århundrede blev sortimentet udvidet både i og uden for Tyskland. Efter Dr. August Oetkers død i 1918 overtog hans svigersøn Dr. Richard Kaselowsky virksomheden og udvidede den med datterselskaber i Frankrig, Polen, Belgien og Danmark.
Grundlæggerens barnebarn, Dr. Rudolf August Oetker overtog virksomheden i 1944. Med ham ved roret gennemgik virksomheden den hurtigste internationale udvikling og differentiering i forhold til virksomhedens kerneprodukter – bageartiklerne – men uden at gå på kompromis med kvalitet og innovation. Der blev grundlagt flere datterselskaber i Europa og over Atlanten, og flere fødevareområder blev indlemmet i sortimentet. Den første frosne pizza blev lanceret i 1970 i Tyskland.
Grundlæggerens oldebarn, Dr. August Oetker, overtog virksomheden efter sin far Rudolf August Oetker, og på daværende tidspunkt opererede virksomheden Dr. Oetker inden for mange levnedsmiddelkategorier inden for frost-, køle- og kolonialvarer. I 2004 erhvervede Dr. Oetker varemærket Onken samt Unilevers forretning med salg af frosne pizzaer og snacks til det europæiske marked. Til de seneste erhvervelser hører købet i 2006 af Supercook, som sælger dekorationsprodukter til bagværk, samt købet af Schwans i 2009 med pizzaproduktion til det meste af Europa. I begyndelsen af 2010 overgav Dr. August Oetker den øverste ledelse til sin bror Richard Oetker og i 2017 overtog Dr. Albert Christmann rollen.
I 2018 opkøbte Dr. Oetker yderligere internationale fødevaremærker såsom Wilton (USA), Tal El Melak (Egypten), Château Gâteaux (Sydafrika) og ALSA (Frankrig). Dr. Oetker har i flere år haft en stor andel i Internestor GmbH, som er en af Europas markedsledende leverandører af skræddersyede kager. I 2020 øgede Dr. Oetker sin andel og ejer nu 100% af forretningen.
I 2021 blev Dr. Oetkers ”Substainability Charter” publiceret. Det indeholder objektiver og målsætningen for konsumenter, medarbejder, miljø og verden. Du kan læse mere om Dr. Oetker ”Substainibility Charter” her.
I dag ses varemærket Dr. Oetker internationalt inden for bageprodukter, desserter, pizzaer på frost, morgenmadsprodukter, geleringsmidler og køleprodukter. I nogle lande findes også nationale specialiteter som fx krydrede snacks og te.