Prøv dette fine snoet kanelbrød med et lækkert fyld af vaniljekagecreme og kanelsukker.
Ca. 4 brød
Gærdej
2 dl letmælk
200 g smør
50 g gær
100 g fuldkornshvedemel - grahamsmel
4 spsk. kanelsukker
2 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker
1 tsk.salt
2 æg str. M/L
800 - 900 g hvedemel
Fyld
100 g Dr. Oetker Quickcreme
5 dl letmælk
kanelsukker
2 æg til pensling
Gærdej
Varm mælken og smelt derefter smørret heri. Blandingen skal have fingertemperatur, så gæren ikke bliver ødelagt. Opløs gæren i blandingen. Bland grahamsmel, kanelsukker, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Rør den lune mælkeblanding og ægget i. Tilsæt herefter hvedemel, men hold lidt tilbage. Ælt dejen godt igennem, den skal være blød og smidig. Tilsæt mere mel efter behov, pas dog på at den ikke bliver for tør. Dæk dejen til med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter eller til dobbelt størrelse.
Vaniljecreme
Bland Quickcreme med mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Sæt vaniljecremen på køl i mindst 20 minutter. Rør vaniljecremen kort igennem og så er den klar til brug.
Samling
Ælt kort dejen igennem og rul den derefter ud som en lang rektangulær firkant, lang nok til at der kan blive til to brød, drys bordet med mel så dejen ikke sidder fast. Smør kagecremen ud på den udrullede dej, men lad 1-2 cm dej på den ene langside være fri for kagecreme. Drys cremen med et godt lag kanelsukker. Rul dejen sammen til en pølse ved at starte med at rulle fra den side hvor cremen er helt ud til kanten og rul over mod den side hvor der er en fri kant. Sørg for at samlingen er ned mod bordpladen. Del pølsen i to, så der er to brød. Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Skær hvert brød igennem på langs, men efterlad ca. 2 cm samling i toppen af brødet. De to sider snos rundt om hinanden, dette gøres for begge brød. Kom et fugtigt viskestykke over brødene og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 175 ºC varmluft det sidste kvarter af hævetiden.
Pisk æg let sammen og pensl brødene. Bag brødende i 25-30 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.