Disse små fine tærte med æbler, appelsin og tørret frugt får hjemmet til at dufte dejligt af julebag. Perfekt til den søde juletid.
15 - 18 tærter
Redskaber
linseform; ø 7 cm
udstikkere med julemotiv
Ingredienser
Mørdej
550 g hvedemel
130 g sukker
2 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker
250 g smør
2 æg str. M/L
Frugtfyld med mandler
2 groftrevet æbler
150 g korender
1 dl appelsinsaft
50 g smør
200 g farin
100 g mandelsplitter
100 g sukat
100 g kandiseret appelsinskal
Mørdej
Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker i en skål, og smuldr smørret i blandingen. Saml dejen hurtigt med æg. Pak dejen ind i plastfilm og kom den i køleskabet i 30 minutter.
Frugtfyld med mandler
Bland groftrevet æble, korender, appelsinsaft, smør og farin i en gryde, og bring det i kog. Lad det simre i 4-5 minutter. Tag gryden af varmen og rør mandelsplitter, sukat og appelsin i.
Samling
Tænd ovnen på 160°C varmluft.
Rul dejen ud, så den er ca. 3 mm tyk. Udstik dejen så den passer til linseformen, brug enten en rund udstikker eller et glas der er lidt større end linseformen. Smør linseformen og pres hver dejcirkel ned i formene. Fordel fyldet i linseformene. Rul den overskydende dej ud og udstik den som små stjerner eller hjerter, og læg dem oven på tærtefyldet. Pensl med mælk. Bag tærterne i 20-25 minutter, til de er gyldne. Afkøl tærterne i formen.