Juletærter

Disse små fine tærte med æbler, appelsin og tørret frugt får hjemmet til at dufte dejligt af julebag. Perfekt til den søde juletid.

15 - 18 tærter

 

Redskaber

linseform; ø 7 cm

udstikkere med julemotiv

 

Ingredienser

Mørdej

550 g hvedemel

130 g sukker

2 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

250 g smør

2 æg str. M/L

 

Frugtfyld med mandler

2 groftrevet æbler

150 g korender

1 dl appelsinsaft

50 g smør

200 g farin

100 g mandelsplitter

100 g sukat

100 g kandiseret appelsinskal

Mørdej

Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker i en skål, og smuldr smørret i blandingen. Saml dejen hurtigt med æg. Pak dejen ind i plastfilm og kom den i køleskabet i 30 minutter.

 

Frugtfyld med mandler

 

Bland groftrevet æble, korender, appelsinsaft, smør og farin i en gryde, og bring det i kog. Lad det simre i 4-5 minutter. Tag gryden af varmen og rør mandelsplitter, sukat og appelsin i.

 

Samling

Tænd ovnen på 160°C varmluft. 

Rul dejen ud, så den er ca. 3 mm tyk. Udstik dejen så den passer til linseformen, brug enten en rund udstikker eller et glas der er lidt større end linseformen. Smør linseformen og pres hver dejcirkel ned i formene. Fordel fyldet i linseformene. Rul den overskydende dej ud og udstik den som små stjerner eller hjerter, og læg dem oven på tærtefyldet. Pensl med mælk. Bag tærterne i 20-25 minutter, til de er gyldne. Afkøl tærterne i formen.