Vaniljehjerter

Lækre små vaniljehjerter med et strejf af appelsin. Prøv opskriften eller en af vores andre juleopskrifter her nederst på siden.

Til ca. 60 stk.

300 g hvedemel

1 stk. Dr. Oetker Bourbon Vaniljestang

Reven skal fra en ubehandlet appelsin

125 g sukker

100 g hakkede mandler

175 g smør

1 æg

  1. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bland hvedemel, vaniljekorn, appelsinskal, sukker og mandler. Smuldr smørret i melet, og saml dejen med ægget. Lad dejen hvile min. 30 min i køleskabet.

  2. Stop dejen i en køkkenmaskine med stjerneform eller i en bollesprøjte. Lav nogle lange stænger på ca. 10 cm, og form dem til hjerter eller kranse.

  3. Læg hjerterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem 8-10 min ved 200° C. Lad hjerterne køle af på en rist, og opbevar dem i en kagedåse.