Risalamande med kirsebærsauce og appelsinsirup

Lækker og fyldig risalamande med klassisk kirsebærsauce og appelsinsirup – se flere juleopskrifter her!

Til 6 portioner

Risalamande

75 g grødris

5 dl mælk

Salt

1-2 spsk. sukker

1 stk. Dr. Oetker Bourbon Vaniljestang

75 g Dr. Oetker Mandelsplitter

5 dl piskefløde

Evt. 1-2 spsk. lys portvin

 

Kirsebærsauce

1 ½ dl koncentreret kirsebærsaft

1 glas syltede, udstenede kirsebær (ca. 350 g)

1 spsk. Majsstivelse

Kirsebærvin

 

Appelsinsirup med vanilje

½ l appelsinsaft

250 g sukker

1 stk. Dr. Oetker Bourbon Vaniljestang

Risalamande

  • Kog en portion risengrød, smag til med lidt salt og lad den køle af. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Rør risengrøden sammen med sukker, vaniljekorn, mandler og evt. lidt lys portvin.

  • Pisk fløden til skum, og vend den i grøden. Sæt risalamanden i køleskabet indtil servering. Servér den med lun kirsebærsauce eller appelsinsirup med vanilje.

Kirsebærsauce

  • Bring kirsebærsaft og kirsebær i kog i en gryde. Jævn saucen, og smag til med kirsebærvin. Serveres varm eller kold til risalamanden.

Appelsinsirup med vanilje

  • Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Kog appelsinsaft, sukker og vaniljekorn ind til en tynd sirup.

  • Sæt siruppen til afkøling, og servér den til risalamanden.

Andre inspirerende opskrifter