Vaniljebogstaver

Lækre og super dekorative vaniljebogstaver til julehyggen.

Til ca. 45 småkager

250 g hvedemel

175 g blødt smør

1 stk. Dr. Oetker Bourbon Vaniljestang

1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

100 g hakkede mandler

125 g sukker

1 æg

 

Til pynt

Glasur og krymmel

  1. Rør smørret med en elmixer på højeste trin til det er blødt. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Tilsæt lidt efter lidt sukker, vaniljesukker og vaniljekorn og rør, indtil sukkeret er opløst, og dejen jævn. Tilsæt æg, og rør derefter mel og hakkede mandler i.

  2. Læg dejen i køleskabet mindst 30 min. Kør dejen igennem en kødhakkemaskine med stjerneform eller i en bollesprøjte. Lav nogle lange stænger på ca. 10 cm og form dem til bogstaver.

  3. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem 8-10 min ved 180º C. Lad kagerne køle af på en rist og pynt dem efter behag med glasur og krymmel.