Saftig chokoladekage skåret i portions-stykker og pyntet med en nem mousse med chokoladesmag og forskellige slags chokolade.
8 portioner
Redskaber
springform; ø 25 cm
håndmixer
engangssprøjtepose
stjernetyl, flerrillet
rosenbladstyl; 16 mm
stjernetyl; ø 8 mm
Ingredienser
Chokoladekage
70 g smør
1 ¼ dl vand
25 g kakao
½ tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker
200 g sukker
150 g hvedemel
½ tsk. natron
½ tsk. Dr. Oetker Original Backin Bagepulver
1 knsp. fint salt
¾ dl yoghurt naturel
1 æg str. M/L
50 g mørk chokolade (hakket)
Chokolade topping
200 g Dr. Oetker Mousse au Chocolat
0,5 l letmælk
Pynt
chokolade fx. Toffifee og Polly
spiselige dekorationsperler
Chokoladekage
Tænd ovnen på 150 °C varmluft.
Smelt smør og vand i en gryde eller mikroovn. Tilsæt kakao og rør det godt sammen. Tag gryden af varmen. Bland vaniljesukker, sukker, mel, natron, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt smørblandingen og rør det hele sammen til en ensartet masse. Tilsæt yoghurt og rør dejen sammen. Tilsæt derefter æg og rør dejen godt sammen til den har en ensartet konsistens.
Hæld dejen en smurt springform (ø 25 cm) med bagepapir i bunden. Bag kagen i ca. 20 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen afkøle helt.
Chokolade topping
Kom Mousse au Chocolat i en skål og tilsæt mælk. Pisk kraftigt med en håndmixer i ca. 5 min på højeste trin til en let og cremet konsistens. Stil på køl i mindst 1 time. Kom derefter moussen i tre sprøjteposer med tre forskellige tyller.
Pynt
Kom den kolde kage på et serveringsfad og skær den i 8 lige store stykker og træk dem lidt fra hinanden. Sprøjt mousse på hvert stykke, brug de forskellige tyller til at sprøjte forskellige mønstre. Pynt hvert stykke med forskellige slags chokolader og spiselige dekorationskugler.