Chokoladekage med chokolade topping

Saftig chokoladekage skåret i portions-stykker og pyntet med en nem mousse med chokoladesmag og forskellige slags chokolade.

8 portioner

 

Redskaber

springform; ø 25 cm

håndmixer

engangssprøjtepose

stjernetyl, flerrillet

rosenbladstyl; 16 mm

stjernetyl; ø 8 mm

 

Ingredienser

Chokoladekage

70 g smør

1 ¼ dl vand

25 g kakao

½ tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

200 g sukker

150 g hvedemel

½ tsk. natron

½ tsk. Dr. Oetker Original Backin Bagepulver

1 knsp. fint salt

¾ dl yoghurt naturel

1 æg str. M/L

50 g mørk chokolade (hakket)

 

Chokolade topping

200 g Dr. Oetker Mousse au Chocolat

0,5 l letmælk

 

Pynt

chokolade fx. Toffifee og Polly

spiselige dekorationsperler

Chokoladekage

Tænd ovnen på 150 °C varmluft.

Smelt smør og vand i en gryde eller mikroovn. Tilsæt kakao og rør det godt sammen. Tag gryden af varmen. Bland vaniljesukker, sukker, mel, natron, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt smørblandingen og rør det hele sammen til en ensartet masse. Tilsæt yoghurt og rør dejen sammen. Tilsæt derefter æg og rør dejen godt sammen til den har en ensartet konsistens.

Hæld dejen en smurt springform (ø 25 cm) med bagepapir i bunden. Bag kagen i ca. 20 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen afkøle helt.

 

Chokolade topping

Kom Mousse au Chocolat i en skål og tilsæt mælk. Pisk kraftigt med en håndmixer i ca. 5 min på højeste trin til en let og cremet konsistens. Stil på køl i mindst 1 time. Kom derefter moussen i tre sprøjteposer med tre forskellige tyller.

 

Pynt

 

Kom den kolde kage på et serveringsfad og skær den i 8 lige store stykker og træk dem lidt fra hinanden. Sprøjt mousse på hvert stykke, brug de forskellige tyller til at sprøjte forskellige mønstre. Pynt hvert stykke med forskellige slags chokolader og spiselige dekorationskugler.