Cupcakes med chokolademousse og Baileys

Lækre muffins med kakao samt chokolademousse med Baileys på toppen. Opskriften er til 12 portioner.

Til 12 portioner

150 g smør

150 g sukker

1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

2 spsk. kakao

3 æg

175 g hvedemel

2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

75 g hakket, mørk chokolade

12 stk. Dr. Oetker Muffinforme i forskellige farver

 

Pynt

70 g Dr. Oetker Mousse au Chocolat

125 ml sødmælk

½ dl Baileys

Chokoladeflager eller krymmel

  1. Rør smør, sukker, vaniljesukker og kakao blødt. Pisk æggene i ét ad gangen. Vend sigtet hvedemel og bagepulver i dejen. Tilsæt chokolade, og rør det forsigtigt sammen.
     
  2. Fordel dejen i muffinformene, og bag dem ved 160˚ C varmluft i 20-25 min. Afkøl kagerne på en bagerist.
     
  3. Bland mælk og Baileys i en skål og tilsæt dessertpulveret. Pisk først 1 minut på laveste trin med en elmixer, og derefter ca. 5 min på højeste trin, til moussen får en let og cremet konsistens.
     
  4. Kom chokolademoussen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på de afkølede kager. Pynt kagerne, og sæt dem koldt indtil servering.

Andre inspirerende opskrifter