Vegansk mousse au chocolat på saltet karamel

10 Portioner

Saltkaramelcreme
4 dl vegansk flødeskum
100 g sukker
1 tsk havsalt
kokosolie

Mousse
300 g Vegansk chokolademousse
½ liter sojaplantedrik

Pynt
Havsalt

Tilberedning af saltkaramelcreme

Smelt sukkeret langsomt i en gryde ved svag varme, indtil der dannes en gylden karamel. Tilsæt gradvist kokosolie til du opnår en glat karamelcreme.

Samtidig varmes den veganske flødeskum op i en anden gryde og havsaltet opløses heri med et piskeris. Rør gradvist den nu opvarmede flødeskum med det opløste salt i karamelcremen, indtil en homogen blanding opnås.

Portionér saltkaramelcremen som det nederste lag i 10 små glas, og sæt dem på køl for at sætte sig.


Tilberedning af mousse

Hæld den kolde sojaplantedrik i en høj beholder og rør chokolademoussepulver i med et piskeris. Pisk kraftigt med en elmixer i ca. 5 min. på højeste trin, indtil moussen har opnået en cremet konsistens. Kom moussen i en sprøjtepose med tyl og fordel den på den stivnede saltkaramelcreme i  portionsglas. Lad desserterne afkøle i mindst 4 timer.

Pynt desserterne efter smag med nogle store stykker havsalt inden servering.