Vegansk mousse au chocolat med granatæblekompot

10 portioner

Mousse
300 g Vegansk chokolademousse
½ liter sojaplantedrik


Kompot
200 g granatæblekerner
1,2 dl tranebær frugtjuice
7 dl granatæblejuice
12 g sukker
10 g majsstivelse

Pynt
granatæblekerner

Tilberedning af chokolademousse
Hæld den kolde sojaplantedrik i en høj beholder og rør chokolademoussepulver i med et piskeris. Pisk kraftigt med en elmixer i ca. 5 min. på højeste trin, indtil moussen har opnået en cremet konsistens.

Kom moussen i en sprøjtepose med tyl og fordel halvdelen som nederste lag i 10 portionsglas. Sæt glas og resterende mousse på køl.


Tilbereding kompot
Kom granatæblejuicen i en gryde og opvarm let. Opløs sukkeret heri. 

Bland tranebærsaften med stivelsen, indtil den er jævn. Hæld granatæblesaften i og kog kort op. Lad saften køle af. Tilsæt derefter granatæblekernerne og lad kompotten køle helt af.

 

Pynt
Tag portionsglassene ud og læg granatæblekompotten som et mellemlag og top til sidst med endnu et lagchokolademousse. Pynt med lidt granatæblekerner.