Tykke veganske pandekager

Prøv denne nemme opskrift på luftige pandekager med vanilje. Pandekagerne er veganske og perfekt til en lækker brunch.

ca. 20 portioner

 

Pandekagedej

1  kg hvedemel

5 tsk. Dr. Oetker Original Backin Bagepulver

10 spsk. brun farin (ca. 90 g)

1-1,5 tsk. fint salt

8 ¾ dl mandeldrik eller anden plantedrik

7 ½ dl danskvand

750 g sojayoghurt naturel

ca. 3 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

Pandekager

Sigt mel og bagepulver i en røreskål. Tilsæt de resterende ingredienser og pisk alt kort sammen til dejen er glat. Lad dejen trække i køleskabet i ca. 30 minutter. Varm en non-stick pande op over medium varme. Kom ca. 1½ spiseske dej i panden per pandekage. Steg pandekagerne ved middel varme til de er gyldenbrune på begge sider. Gentag til alt dejen er brugt.

 

Topping og tips

Skræl bananen og skær den i skiver. Top pandekagerne med bananskiver, valnødder og ahornsirup eller din yndlings topping. Hjemmelavet syltetøj er også en lækker topping til veganske pandekager.

Hvis du ikke har en non-stick pande så kan du stege pandekagerne i lidt olie eller vegansk smør. Kom pandekagerne i et tildækket fad i takt med at de bliver færdige og hold dem varme i en ovn tændt på ca. 100 ºC.