Risalamande cheesecake

En let og luftig cheesecake med smag af vanilje, risalamande og kirsebær lagt i tre flotte lag. En nem og fin ostekage der hverken kræver ovnvarme eller særligt udstyr. 

10-12 portioner

Redskaber

Springform Ø18 

 

Bund

150 g vaniljekranse

75 g smør

50 g hakkede mandler

 

Ostecreme

6 blade Dr. Oetker Husblas guld

300 g færdig risengrød

100 g flødeost natural

100 g flormelis

3 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

2 tsk. mandelaroma 

3 dl piskefløde

 

Kirsebærgelé

5 blade Dr. Oetker Husblas guld

500 g kirsebærsauce (uden kirsebær)

 

Pynt

75 g hvid chokolade smeltet

1 pose mandelflager

Black & Gold krymmel

Bund

1. Smelt smørret og knus vaniljekransene.

2. Hak mandlerne fint og vend det hele sammen.

3. Beklæd springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siden.

4. Tryk massen godt ud i bunden af  springformen i et jævnt lag.

5. Stil bunden på køl.

 

Ostecreme

1. Udblød husblassen i koldt vand.

2. Risengrød, flødeost, flormelis og vaniljesukker røres sammen.

3. Smelt mandelaroma sammen med den opblødte husblas i en gryde og afkøl den herefter til 35-40 °C.

4. Vend lidt af ostecremen i den lune mandelaroma og vend det tilbage i resten af ostecremen.

5. Pisk fløden og vend det i ostecremen.

6. Ostecremen fordeles jævnt over vaniljekransebunden (brug evt. sprøjtepose).

7. Sæt cheesecaken i fryseren i ca. 30 min.

 

 

Kirsebærgelé

1. Udblød husblassen i koldt vand.

2. Kog kirsebærsaucen op (bær sigtes fra) og smelt husblas deri.

3. Lad geléen køle ned til ca. 35 °C.

4. Hæld forsigtigt geléen over cheesecaken og sæt den i fryseren igen i min. 30 min.

 

Pynt

Pynt kagen med hvid chokolade, mandelflager og sorte kugler fra Black & Gold krymmel.