En let og luftig cheesecake med smag af søde pærer, pistacie og syrlig lime lagt i tre flotte lag. En nem og fin ostekage der hverken kræver ovnvarme eller særligt udstyr.
Tips:
Lav gerne cheesecaken dagen inden, men pynt først med pistacienødder lige inden servering.
10-12 portioner
Redskaber
Springform Ø21
Kiksebund
180 g havre kiks
50 g usaltede pistacienødder
120 g smør
Pærepuré
5 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
3 pærer
20 g rørsukker
1/2 stang Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljestang, korn heraf
1/2 stk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
Creamcheese creme
1 stk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
1 brev Dr. Oetker Revet citronskal, 6 g
500 g neutral flødeost
150 g græsk yoghurt (10%)
150 g rørsukker
1 Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljestang, korn heraf
Limegelé
4 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
1 dl. limesaft, svarer til saft fra ca. 3 lime
60 g rørsukker
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve, 2-3 dråber
Kiksebund
1. Blend kiksene fint og kom dem i en skål.
2. Hak pistacienødderne fint og rør dem i kiksen
3. Smelt smørret og vend det grundigt sammen med nødde/kikseblandingen.
4. Fordel kikseblandingen i en springform beklædt med bagepapir, og tryk den godt ud i formen i et jævnt lag.
5. Stil bunden i køleskabet.
Pærepuré
1. Udblød husblassen i koldt vand.
2. Skræl pærerne, skær dem i tern og kom dem i en gryde sammen med rørsukker, vaniljekorn og citronekstrakt.
3. Tilsæt også den tomme vaniljeskal, den er stadig fyldt med smag.
4. Bring det i kog og lad det simre i 10-15 minutter.
5. Tag vaniljeskallen op og blend pære-citronblandingen til en glat og ensartet puré.
6. Klem husblassen for vand og opløs den i den varme pærepuré. Lad puréen køle til stuetemperatur.
Creme
1. Pisk alle ingredienser grundigt sammen i en skål.
2. Vend den håndvarme pærepuré forsigtigt med ostemassen.
3. Fordel massen i et jævnt lag på kiksebunden
4. Stil den i køleskabet i mindst 3 timer.
Limegelé
1. Udblød husblassen i koldt vand.
2. Varm forsigtigt limesaft og rørsukker op i en lille gryde og fjern den fra varmen.
3. Klem husblassen for vand og rør den ud i den varme limesaft.
4. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt konditorfarven.
5. Hæld den flydende gelé forsigtigt ud over ostekagen og stil den tilbage på køl i ca. 30 minutter, eller til geléen har sat sig helt.
Pynt
Pynt eventuelt kagen med hakkede pistacienødder og friske blade af citronmelisse.