Cheesecake med pære og lime

En let og luftig cheesecake med smag af søde pærer, pistacie og syrlig lime lagt i tre flotte lag. En nem og fin ostekage der hverken kræver ovnvarme eller særligt udstyr. 

 

Tips:

Lav gerne cheesecaken dagen inden, men pynt først med pistacienødder lige inden servering. 

10-12 portioner

 

Redskaber

Springform Ø21 

 

Kiksebund

180 g havre kiks

50 g usaltede pistacienødder

120 g smør

 

Pærepuré 

5 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas

3 pærer

20 g rørsukker

1/2 stang Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljestang, korn heraf 

1/2 stk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt 

 

Creamcheese creme

1 stk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt 

1 brev Dr. Oetker Revet citronskal, 6 g

500 g neutral flødeost

150 g græsk yoghurt (10%)

150 g rørsukker

1 Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljestang, korn heraf 

 

Limegelé 

4 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas

1 dl. limesaft, svarer til saft fra ca. 3 lime

60 g rørsukker

Dr. Oetker Grøn Konditorfarve, 2-3 dråber 

Kiksebund

1. Blend kiksene fint og kom dem i en skål.

2. Hak pistacienødderne fint og rør dem i kiksen

3. Smelt smørret og vend det grundigt sammen med nødde/kikseblandingen.

4.  Fordel kikseblandingen i en springform beklædt med bagepapir, og tryk den godt ud i formen i et jævnt lag.

5. Stil bunden i køleskabet.

 

Pærepuré

1. Udblød husblassen i koldt vand.

2. Skræl pærerne, skær dem i tern og kom dem i en gryde sammen med rørsukker, vaniljekorn og citronekstrakt.

3. Tilsæt også den tomme vaniljeskal, den er stadig fyldt med smag.

4. Bring det i kog og lad det simre i 10-15 minutter.

5. Tag vaniljeskallen op og blend pære-citronblandingen til en glat og ensartet puré.

6. Klem husblassen for vand og opløs den i den varme pærepuré. Lad puréen køle til stuetemperatur.

 

Creme

1. Pisk alle ingredienser grundigt sammen i en skål.

2. Vend den håndvarme pærepuré forsigtigt med ostemassen.

3. Fordel massen i et jævnt lag på kiksebunden

4. Stil den i køleskabet i mindst 3 timer.

 

Limegelé

1. Udblød husblassen i koldt vand.

2. Varm forsigtigt limesaft og rørsukker op i en lille gryde og fjern den fra varmen.

3. Klem husblassen for vand og rør den ud i den varme limesaft.

4. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt konditorfarven.

5. Hæld den flydende gelé forsigtigt ud over ostekagen og stil den tilbage på køl i ca. 30 minutter, eller til geléen har sat sig helt. 

 

Pynt

Pynt eventuelt kagen med hakkede pistacienødder og friske blade af citronmelisse.