En flot og farverig efterårskage fyldt med luftig og syrlig flødeost. Toppet med et orange lag af citrongelé. Kagen bygges op over tre omgange; Sprød kiksebund, syrlig creamcheese og smagsfuldt citrongelélag.
Til 12-16 portioner
Springform: Ø 24 cm
Kiksebund
200 g smør
400 g kammerjunkere
Creamcheese med citron
5 blade Dr. Oetker Husblas
400 g flødeost
150 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker vaniljesukker
Revet skal og saft fra 2 ubehandlede citroner
4 dl fløde
Citrongelé
2 blade Dr. Oetker Husblas
Saft fra 4 citroner
1 dl vand
1 spsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve
150 g flormelis
Pynt
Evt. Dr. Oetker Violet Kagepynt
Kiksebund
1. Smelt smørret i en gryde.
2. Knus kammerjunkerne og rør dem sammen med smørret i gryden.
3. Beklæd springform eller kagering med kageplast og fordel kiksemassen i et jævnt lag. Mas lidt af kiksene op af kanterne med en ske så kanten af kiksebunden bliver ujævn, og får et rustikt udtryk.
Creamcheese med citron
1. Læg husblas i blød i koldt vand.
2. Rør flødeost sammen med flormelis, vaniljesukker og revet skal fra to citroner.
3. Hæld saften fra de 2 citroner i en gryde og varm det op.
4. Klem husblassen for vand og rør det ud i den varme citronsaft.
5. Lad citronsaften køle let af ved stuetemperatur.
6. Pisk fløden til en let flødeskum. Det er vigtigt at den kun danner små, bløde toppe og ikke bliver pisket for stiv.
7. Rør citronsaft-husblasmassen sammen med flødeosteblandingen og vend til sidst den let piskede flødeskum i.
8. Fordel massen over kiksebunden. Husk at smørre toppen ud med en spartel. Jo mere jævnt laget af creamcheese er, desto mere jævn og glat bliver geléen efterfølgende.
9. Sæt kagen på frys i 30 min.
Citrongelé
1. Læg husblas i blød i koldt vand.
2. Bland citronsaft, vand og gul konditorfarve i en gryde og lad det koge op. Tilsæt flormelis når massen koger.
3. Klem husblas for vand og rør den ud i citronmassen.
4. Lad massen køle ned til ca. 35° C. Hvis citrongeléen er for varm når den hældes over creamcheesen, bliver gelé og creamcheese blandet sammen, og geléen bliver ”grumset“.
5. Hæld geléen nænsomt over kagen ved at lade den glide ned af en teske, der vender med buen opad. På den måde undgås luftbobler i geléen.
6. Sæt kagen på frys i 30 min.