Få teknikken bag glaze og pynt din moussekage med det populære og flotte glaze. Glaze er en flydende gelé, som både kan være tilsat smag og farve for at fremhæve kagen. Med Dr. Oetkers konditorfarve har du mulighed for at farve din glaze i præcis den farve du ønsker.
Tip:
Temperaturen er en altafgørende faktor. Når kagen glaseres skal moussekagen være iskold. Glazen derimod skal være ca. 34-35°C.
Til 8-10 portioner
4 blade Dr. Oetker Husblas
110 g sukker
1 dl saft, juice eller mælk
125 g finthakket, hvid chokolade
1 - 2 tsk. Dr. Oetker konditorfarve efter behov
1. Læg husblas i blød i koldt vand 5-10 min.
2. Bring sukker og saft i kog i en gryde og kog til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen.
3. Klem husblassen fri for vand og smelt den i den varme saftblanding.
4. Hæld den finthakkede chokolade i et blenderglas og hæld den varme saft over.
5. Blend massen med en stavblender indtil den er ensartet. Det er meget vigtigt, at der ikke dannes luftbobler når massen blendes. Hold derfor konstant blenderen skråt nede i massen mens der blendes. Så kan den ikke trække luft.
6. Bank evt. glasset med glaze ned i bordet hvis der er bobler, og rør forsigtigt i den mens den køler af til 34-35°C.
7. Når glazen har den rette temperatur, tages moussekagen ud af fryseren og vendes ud af formen.
8. Placér moussekagen direkte på en bagerist, der står på en bageplade. Hæld forsigtigt glazen over kagen.
Hvis glaze og kage har den rette temperatur vil glazen sætte sig på kagen, mens det der ikke når at sætte sig vil løbe ned gennem bageristen.
Ønskes et tykkerelag glaze, gentages processen blot.