Triple Heart Attack Cheesecake

Få opskriften på denne bagte cheesecake lavet på neutralflødeost. Pynt din smagsfulde ostekage med årstidens bær eller frugt. 

 

Tip:

Lav din cheesekage dagen før du skal bruge den. Så er du sikker på, at den sætter sig ordenligt. 

Til 12-16 portioner

Springform: Ø 24 cm

 

Kiksebund

250 g Digestive kiks

150 g blødt smør

 

Browniebund

200 g hakket, mørk chokolade

150 g blødt smør

150 g flormelis

1 æg str. M/L

75 g hvedemel

 

Cheesecakefyld

400 g flødeost naturel

150 g flormelis

1 Dr. Oetker Vaniljestang

2 æg str. M/L

 

 

Hindbærmousse

200 g hindbær (frosne eller friske)

150 g flormelis

3 blade Dr. Oetker Husblas

4 dl piskefløde

 

Pynt

Friske blåbær og hindbær

 

 

Browniebund

1. Smelt chokoladen over vandbad og sæt den til side.

2. Rør smør og flormelis godt sammen i en skål.

3. Tilsæt ægget og pisk grundigt.

4. Rør sigtet hvedemel i lidt ad gangen, så det hele tiden absorberes af æggemassen.

5. Tilsæt langsomt den smeltede chokolade, og rør dejen grundigt.

6. Rør kraftigt til sidst, så dejen bliver luftig og fordel den oven på kiksebunden. Glat evt. med en paletkniv.

 

 

Cheesecakefyld

1. Pisk flødeost, flormelis og vaniljekorn til en jævn og tyk masse.

2. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Dejen skal være jævn og cremet.

3. Pisk med en håndmikser ved høj hastighed til sidst i ca. 1 minut så blandingen bliver let og luftig. Ved for lang tids piskning kan osten skille.

4. Fordel cheesecakefyldet oven på browniebunden og glat overfladen med en paletkniv.

5. Bag kagen 30-40 minutter. Kagen skal være fast at røre ved og gylden i kanten. Midten må gerne være lys.

6. Afkøl kagen, dæk den til, og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer.

 

 

Hindbærmousse

1.  Giv bær og flormelis et kort opkog.

2. Pisk blandingen og lad den afkøle, til den er lidt varmere end fingervarm.

3. Læg husblas i blød i koldt vand i fem minutter.

4. Knug vandet ud af husblassen og smelt den i den afkølede bærblanding.

5. Sæt hindbærmassen på køl til den er næsten helt kold.

6. Pisk fløden til flødeskum og vend den i hindbærmassen. Hindbærmassen må ikke være helt stivnet, når flødeskummet vendes i.

7. Smør hindbærmoussen på den kolde kage, mens kagen stadig er i formen, og stil den på køl, gerne
natten over.

 

 

Pynt

Pynt med friske hindbær og blåbær lige inden servering.