En skøn julecupcake med smag af chai-te. Cupcaken er bagt med varme krydderier og toppet med en cremet chai-/chokolademousse. De er gode sammen med en kop te i den kolde vintertid.
Til 10-12 portioner
Cupcakes
100 g blødt smør
225 g sukker
1 spsk Dr. Oetker Vaniljesukker
180 g hvedemel
1/2 tsk Natron
1 tsk Brunkagekrydderi
1/2 dl mælk
50 g instant chai-pulver
Topping
25 g instant chai-pulver
1-2 spsk kogende vand
1 1/2 dl letmælk
80 g Dr. Oetker Mousse au Chocolat blanc
100 g flødeost
Cupcakes:
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsæt et æg ad gangen og pisk 1 minut efter hvert æg. Rør hvedemel, natron og brunkagekrydderi samt mælk og chai-pulver i æggemassen. Fordel dejen i muffinforme.
Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Bag cupcakesene i 20-25 min. Afkøl cupcakesene.
Topping:
Toppingen tilberedes lige inden servering.
Rør chai-pulver ud i vandet og tilsæt letmælk. Tilsæt mousse-pulver og flødeost og pisk i min. 2 min. for at få en cremet og luftig topping. Fyld toppingen i en sprøjtepose med stjernetyl og fordel toppingen på de bagte cupcakes og pynt dem som du ønsker. Servér dem straks.