Frisk dessert med tropiske smage af ananas og kokos - en lækker lille hapser til kaffebordet.
ca. 24 portioner
Redskaber
håndmixer
muffinforme
Kokostoppe med ananas
4 æg
360 g sukker
2 tsk. citronaroma eller citronsaft
2 Dr. Oetker Gourmet Vaniljestænger
100 g mandelmel
100 g hakkede mandler
400 g kokosmel
200 g frisk ananas i tern
Ananasgelé
ca. 4 blade Dr. Oetker Husblas Gold
3 dl ananassaft
Kokostoppe med ananas
Pisk æg, sukker, citronaroma og kornene fra vaniljestængerne luftigt. Rør mandelmel, hakkede mandler og kokosmel i, og bland godt til konsistensen er sammenhængende og lidt klistret. Sæt dejen i toppe i muffinforme eller på en bageplade med bagepapir. Lav en lille fordybning i midten, som en vulkan, og fordel ananasternene heri. Pres kokosdejen godt sammen omkring ananasstykkerne, brug siderne på muffinsformene. Bag kagerne i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde. Afkøl på bagerist.
Ananasgelé
Læg husblas i blød i 5 minutter i koldt vand. Smelt derefter husblassen over et vandbad. Rør lidt af ananassaften i den smeltede husblas og derefter husblasblandingen i resten af saften. Lad det stå lidt indtil det begynder at tykne en anelse. Fordel det hen over ananassen i kokoskagerne og lad kagerne stå til geleen er stivnet.