En sød og smagfuld lagkage med en luftig mousse. Pyntet med moussebomber og marcipanbånd. Kagen bygges op med lagkagebunde samt vaniljecreme og jordbær-rabarber mousse.
Til 12 portioner
Springform: Ø 24 cm
Lagkagebunde
4 æg
150 g sukker
3 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker
1/4 dl Vand
150 g Hvedemel
1/2 tsk Dr. Oetker Backin Bagepulver
Vaniljecreme & jordbær-rabarber mousse
60 g Dr. Oetker Quickcreme
3 dl Sødmælk
2 tsk Dr. Oetker Vaniljesukker
100 g Dr. Oetker Jordbær-rabarber mousse
2 dl Sødmælk
1,5 dl fløde
Flødeskumsrosetter
2 dl Piskefløde
Bloomy Blackcurrant krymmel
Marcipanbånd
300 g Marcipan
150 g Flormelis
40 g Flydende GLukose
Dr. Oetker Concentrated Red Color
Majsstivelse til udrulning
Lagkagebunde:
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er luftigt og skummende. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i og rør det sammen. Kom dejen i en smurt bageform (ø 24 cm). Læg bagepapir i bunden. Bag lagkagebunden ved 200 grader i 20-25 min. nederst i ovnen. Lad lagekagebunden køle helt af på en bagerist og del den derefter i to.
Vaniljecreme og jorbær-rabarber mousse:
Forbered din form, så den er klar til at hælde vaniljecreme og mousse i. Kom kageplast i en springform eller kagering. Kom den ene lagkagebund i formen.
Kom Quickcreme pulver, samt vaniljesukker i en skål sammen med den tempererede sødmælk. Pisk det sammen på laveste trin og derefter mellemste trin i 5 min. Lad hvile i køleskab i 15 min. Tilsæt flødeskum hvis du øsnker en konditorcreme. Hæld cremen i formen og top med den anden lagkagebund.
Kom sødmælk og fløde i en skål og rør den anførte mængde mousse pulver i. Pisk med en elmixer i 5 min. Hæld moussen på toppen af kagen og glat ud. Lagkagen stilles på køl. Hvis du ønsker moussebomber, tages lidt af moussen og kommes i en silikoneform. Stil bomberne på frost indtil moussen har sat sig og pynt med de frosne bomber på toppen af kagen.
Flødeskumsrosetter:
Pynt med flødeskumsrosetter mellem bomberne. Drys krymmel på toppen.
Marcipanbånd:
Ælt marcipan, flormelis, glukosesirup og rød farve sammen. Kom marcipanen i køleskab indtil den skal bruges. Rul marcipanen ud i majsstivelse til et langt bånd (ca. 60 cm. langt og 6 cm højt). Rul macipanbåndet rundt om kagen.