Hjemmelavet drømmekage kan bare noget. Er vi enige om at toppingen af kokos og brun farin er den bedste del?!
40-44 portioner (2 bradepander på 38 x 25 cm)
Kagedej
600 g sukker
8 æg str. M/L
4 stk. Dr. Oetker Gourmet Vaniljestænger
100 g smør
4 dl sødmælk eller letmælk
500 g hvedemel
4 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
Kokostopping
300 g smør
500 g brun farin
1 dl sødmælk eller letmælk
300 g kokosmel
Kagedej
Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Pisk sukker, æg og kornene fra vaniljestængerne cremet og luftigt, med en håndmixer i ca. 5 min. Smelt smør i en gryde, tag det af varmen og tilsæt mælk. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Rør skiftevis melblandingen og den lune mælkeblanding i æggemassen. Kom dejen i 2 smurte bradepander ( 38 x 25 cm), eller en foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 15 minutter, til den er næsten færdigbagt. Hvis kagen bliver for mørk, så kom stanniol over imens den bages.
Kokostopping
Smelt smør i en gryde, tilsæt brun farin, mælk og kokos og bring det op til kogepunktet under omrøring. Tag derefter gryden af varmen. Tag kagen ud af ovnen når den er næsten gennembagt og skru ovnen op på 225 °C varmluft, så den er klar til når kagen skal ind i ovnen igen. Smør den varme kokosblanding på kagen i et jævnt lag. Kom kagen i ovnen og bag den i yderligere 5-7 minutter. Lad kagen køle af i formen inden servering.