I denne opskrift kombineres kontraster i en smagfuld og anderledes version af den klassiske vaniljebudding. Den nemme, koldrørte budding dekoreres fint med sprød havregrynscrumble, stykker af saltkaramel og frisk appelsin.
Til 10 portioner
Havregrynscrumble
110 g havregryn
110 g hvedemel
120 g smør
120 g sukker
Salkaramel
150 g sukker
1 tsk. flagesalt
Buddingcreme med vaniljesmag
1 l letmælk
160 g Dr. Oetker Budding med vaniljesmag - koldrørt med sukker
Pynt
2 appelsiner
rød skovsyre
Havregrynscrumble
Kom havregryn, hvedemel, smør og sukker i en foodprocessor og kør det til det ligner brødkrummer. Rist crumblen i ovnen ved 200 °C i ca. 12 min.
Saltkaramel
Karamellisér sukkeret på en pande og tilsæt flager af havsalt. Hæld massen ud på en silikonemåtte og lad karamellen sætte sig. Hak den efterfølgende i små stykker.
Buddingcreme med vaniljesmag
Kom kold mælk op i en stor skål og tilføj Dr . Oetker Budding med vaniljesmag. Pisk stille og roligt med en elmixer på laveste trin i 2 min. og kom det i en sprøjtepose.
Cremen sættes på køl i ca. 60 min.
Anret portionsglas ved at hælde havregrynscrumble i bunden og tilføj Dr. Oetker Budding med vaniljesmag, udskårne appelsinfiletter, stykker af saltkaramel og lidt rød skovsyre.
Tip: Brug færdig saltkaramel i forskellige størrelser og former