Tærte m/vaniljecreme, syltede pærer og hindbær

Super flot tærte med vaniljecreme, som er toppet med chokoladeflager og friske bær.

Til 10 portioner

125 g mel

80 g sukker

60 g smør

½ æg

800 g syltede pærer

150 g hindbær

10 g sukker

60 g Dr. Oetker Budding med Vaniljesmag

60 g sukker

9 ½ dl mælk

3 spsk. chokoladespåner

2 ½ dl piskefløde

  1. Kom melet og 80 g sukker i en skål. Blødgør smørret, og ælt det sammen med melet og sukkeret. Kom ægget i, og saml tærtedejen med det. Sæt dejen på køl i en time.

  2. Rul dejen ud, og kom den i en tærteform. Bag den i ovnen ved 150° C i ca. 45 min. Køl tærtedejen ned, til den er håndvarm. Stil pærerne til afdrypning, og vend de skyllede hindbær i 10 g sukker.

  3. Rør buddingpulveret og 60 g sukker til en jævning i en del af den kolde mælk. Bring resten af mælken i kog. Tilsæt jævningen under kraftig omrøring, og lad buddingecremen koge op. Køl den ned, til den er håndvarm. (Rør i den engang imellem, så den ikke trækker skind).

  4. Kom cremen på tærtebunden. Skær pærerne i skiver, og læg dem på tærten. Læg også hindbærrene i.

  5. Drys chokoladespåner ud over tærten. Servér tærten med flødeskum til.

 

Andre inspirerende opskrifter