Lækre cremede tærter med sød gelé på toppen - inspireret af den populære sommerdrink, Sangria.
Ca. 16 portioner.
Redskaber
linseform; ø 7 cm (eller muffinforme)
håndmixer
kagerulle
Mandelmørdej
150 g sukker
1 Dr. Oetker Gourmet Vaniljestang
100 g mandelmel
350 g hvedemel
320 g smør
2 æggeblommer
Kagecreme
200 g Dr. Oetker Quickcreme med vaniljesmag
1 liter mælk
Sangria gelé
4 ferskner eller nektariner
500 g jordbær
4-5 blade Dr. Oetker Guld
3 dl vindruesaft
1/2 tsk. citronsyre
1 Gourmet Vaniljestang
300 g sukker
Mandelmørdej
Bland sukker og vaniljekorn. Bland dernæst med Mandelmel og hvedemel. Smuldr smørret i blandingen til konsistensen er som rasp. Saml dejen med æggeblommen, og form dejen til en kugle og tryk den flad. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter. Rul dejen ud på et meldrysset bord til cirka 2-3 mm tykkelse og udstik 8 cirkler på ø 10 cm. Læg dem i store smurte linseforme eller muffinsforme, og sæt dem på køl, mens cremen laves.
Kagecreme
Bland brevets indhold med mælk i en skål. Pisk blandingen i 3 minutter og stil den i køleskabet i 20 minutter. Når kagecremen har sat sig, fordeles den i formene. Bag kagerne midt i ovnen ved 200 °C traditionel varme i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad kagerne køle helt af og pil dem derefter forsigtigt ud af formene.
Sangria gelé
Skær fersknerne i smalle både og halver jordbærrene. Fordel frugten oven på de kolde tærter. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Bring druesaft, citronsyre, vaniljestang og sukker i kog, og lad det koge til sukkeret er opløst. Sluk for varmen. Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme saft. Lad geléen køle til den er lillefingervarm. Hæld derefter den flydende gelé over tærterne ved forsigtigt at hælde en tynd stråle ned over en spiseske, så strålen af gelé ikke rammer kagen direkte.
Lad kagerne stå til geléen er helt stivnet før servering.