Kartoffelruller med kylling i Römertopf og ingerfærsyltede gulerødder

Lækre kartoffelruller i Römertopf med ingefærsyltede gulerødder ved siden af. En lækker ret, der nemt kan deles ved bordet, hvis man er flere.

Til 10 portioner

2 kyllinger (3 kg)

2 spsk. spidskommen

2 spsk. koriander

1 spsk. kanel

6 fed hvidløg

6 dl ale

4 ds. kokosmælk

4-6 limeblade

300 g bambusskud

Majsstivelse

5 gulerødder (500 g)

1 spsk. hakket frisk ingefær

2 dl lagereddike

2 dl vand

2 dl rørsukker

300 g grønne druer

1 bundt brøndkarse

Salt og peber

10 stk. Dr. Oetker Kartoffelruller med fyld.

  1. Del kyllingen i passende stykker. Læg dem i bunden af en Römertopf. Krydr med spidskommen, koriander, kanel, hvidløg, salt og peber. Hæld ale, kokosmælk, limeblade og bambusskud i. Lad Römertopfen simre i ovnen i 2 timer ved 175º C. Jævn saucen med majsstivelse.
     
  2. Bland ingefær, eddike, vand, sukker, 2 tsk. salt og 1 tsk. peberkorn i en gryde. Giv blandingen et opkog under omrøring, så sukker og salt opløses. Hæld den varme marinade over gulerødderne, og lad blandingen stå i mindst 2 timer.
     
  3. Steg kartoffelrullerne i ovnen ved 190º C i ca. 17 min.
     
  4. Servér kartoffelrullerne med kylling i Römertopf, ingefærsyltede gulerødder, grønne druer og brøndkarse.

Andre inspirerende opskrifter