Lækker karamelbudding med sprød mandelkrokant
23 portioner á 100 g.
Karamelbudding
23 spsk. karamelsovs (1 spsk per glas)
150 g Dr. Oekter Budding med Vaniljesmag
160 g sukker
2 l letmælk
ca. 2 spsk. karamelaroma
Mandelkrokant
340 g sukker
140 g mandelsplitter
2 knsp. salt
Karamelbudding
Kom ca. 1 spsk. karamelsovs i hvert serveringsglas, sæt dem til side.
Hæld brevets indhold i en skål og bland det med sukkeret. Tilsæt 4 dl mælk og rør blandingen til en jævning. Bring resten af mælken (16 dl) i kog. Tag gryden af varmen og rør jævningen i. Tilsæt karamelaroma. Kog derefter buddingen op under kraftig omrøring i mindst 1 minut.
Fordel buddingen i glassene og sæt dem til afkøling i køleskab til de er helt kolde, ca. 4 timer.
Mandelkrokant
Rist mandlerne på en pande ved middelhøj varme, indtil mandlerne er let gyldne. Smelt sukker til karamel i en lille gryde. Når karamellen har en flot mørk farve tilsættes salt og de ristede mandelsplitter. Pas på det ikke bliver for brændt. Det hele vendes hurtigt sammen og tages af varmen. Hæld straks karamellen ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.
Hak den kolde krokanten i mindre stykker med en savtakket brødkniv. Drys lidt krokant på hver portion lige inden servering.