Golabki - Polske kåldomere

En lækker polsk ret med vores kartoffelruller med friskost-krydderurtefyld og dertilhørende skovsvampesauce. Se flere opskrifter nederst på siden.

Til 10 portioner

2 ½ kg hvidkål

1 ¼ kg hakket svinekød

5 løg

7 ½ spsk. persille, frisk

Salt & peber

Fedtstof til stegning

160 g Dr. Oetker Skovsvampesauce

1 l vand

20 stk. Dr. Oetker Kartoffelruller Friskost-krydderurter

  1. Skil kålbladene og blanchér dem i kogende vand ca. 2 min. Lad dem dryppe godt af. Bland det hakkede kød med løg og persille, og krydr med salt og peber.
     
  2. Fordel kødet på kålbladene, og fold sammen. Ombind evt. med bomuldsgarn. Smelt fedtstof og brun kåldolmerne let. Tilsæt vand, og lad dolmerne braisere ca. 30 minutter under låg. Tilsæt saucepulveret til vandet og bring det i kog under omrøring. Kog saucen igennem 2 minutter under omrøring.
     
  3. Kartoffelrullerne bages i ovn ved 220° C i ca. 15 minutter. Kåldolmerne serveres i svampesaucen og med kartoffelrullerne til.