Tiramisu-trifli

Luftig creme, søde ladyfingers, bitter kakao og kaffe harmonerer perfekt i den italienske, der har fået selskab af en dejlig kirsebærsovs. Vores Creme Tiramisu gør det nemt at tilberede den.

Til 10 portioner

Mandelmakroner

4 æggehvider

½ knsp. Salt

275g sukker

1 ½ tsk. eddike

1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

2 tsk. mandelaroma

100 g hakkede mandler

100 g mandelflager

 

Creme Tiramisu

140 g Dr. Oetker Creme Tiramisu dessertpulver

0,5 l. Letmælk

 

Pynt

350g kirsebærsauce

Kakaopulver

Ca. 40g hakket mørk chokolade

10 friske kirsebær

Gold glitter spray

Makroner

1. Forvarm ovnen på 100 grader varmluft

2. Pisk æggehvider med salt til det er let skummende. Tilsæt 225 g sukker og pisk hviderne helt stive. Det tager ca. 10 min.

3. Vend 50 g sukker, eddike, Dr. Oetker Vaniljesukker og mandelaroma i marengsen. Til sidst vendes de hakkede mandler og mandelflager i.

4. Fyld makronmassen i en sprøjtepose med en stor rund tyl og sprøjt ca. 30 makroner på bagepapir.

5. Bag makronerne i ovnen i 90 min. Afkøles på rist
 

Creme Tiramisu

1. Hæld letmælken i en skål og dessertpulver røres i. Pisk 5 min. på højeste trin til en let og cremet konsistens. Stilles på køl i mindst 1 time.


Anretning

1. Hak 15 makroner groft

2. Fordel halvdelen af de hakkede makroner i portionsglas. Kom derefter halvdelen af Tiramisu cremen over, dernæst hældes kirsebærsaucen over. Tilsæt lidt makroner og slut af med den resterende Tiramisu creme. Sigt kakaopulver over og drys med lidt hakket chokolade.  Spray de friske kirsebær med guldstøv og top hvert portionsglas med et forgyldt kirsebær. Serveres straks efter anretning.

3. Der vil være makroner tilovers, de kan opbevares i en tætsluttende beholder og bruges som småkager til kaffen.