Kartoffelmos med citronmarineret rødfisk, æble, rødbede og blåskimmelsalat

En lækker variant af vores kartoffelmos, som her er pyntet med friske krydderurter, serveret med rødfisk, æble, rødbede og blåskimmelsalat.

Til 10 portioner

800 g rødfiskefilet

1 citron

1,7 l vand

10 g salt

25 g smør

300 g Dr. Oetker Kartoffelmosflager

2 æbler (200 g)

2 skalotteløg (50 g)

2 rødbeder (400 g)

2 spsk. balsamicoeddike

2 spsk. sukker

2 spsk. olivenolie

150 g blåskimmelost

6 spsk. friske krydderurter

Salt og peber

  1. Marinér rødfisk i citronsaft, samt lidt salt og peber i 30 min. Bring vand, salt og smør i kog. Sluk for blusset, tilsæt kartoffelmosflagerne og omrør kort.
     
  2. Hak æbler og løg i tern, og pres lidt citronsaft ud over.
     
  3. Snit rødbeder i strimler på et mandolinjern, og råsylt dem i en lage af balsamico og sukker.
     
  4. Steg rødfisk på en pande i olivenolie. ca. 3 min. på hver side.
     
  5. Anret kartoffelmos på en tallerken med rødfisk ved siden af, og læg blåskimmelsalaten rundt omkring på tallerkenen. Pynt af med friske krydderurter på kartoffelmos og rødfisk.